Известие

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори на капак-двигател и багажник.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Амортисьори на капак-двигател и багажник.

Здравейте, от есента амортисьорите на предния капак престанаха да държат. Мислех ,че е от студа,но вече са затопли а още са си така. Та въпроса ми е :някой сменявал ли е ,ремонтират ли се ,има ли смисъл да купувам 2-ра употреба,цени ако знаете. А за багажника- като го отворя с копчето в жабката не се повдига сам -мисля си , че трябва да се отваря поне20 -30 см. Единия от задните го откачих и опитах на ръка да го сгъна- е не успях. Та се чудя работи ли не работи ли .Дайте акъл ако имате опит.Благодаря .
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Нови в Евро 07 по 25-30 лв.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Re: Амортисьори на капак-двигател и багажник.

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
      А за багажника- като го отворя с копчето в жабката не се повдига сам -мисля си , че трябва да се отваря поне20 -30 см. Единия от задните го откачих и опитах на ръка да го сгъна- е не успях. Та се чудя работи ли не работи ли .Дайте акъл ако имате опит.Благодаря .
      Ами досега на 155 не съм виждал да се отваря сам от копчето.
      Alfa Romeo 155 1.8TS
      Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

А за багажника- като го отворя с копчето в жабката не се повдига сам -мисля си , че трябва да се отваря поне20 -30 см.
        тук си в грешка колега
        идеята на копчето в жабката е само да отключва, а не да повдига капака на багажника
        ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
        ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

И предните и задните са аут. Предният капак го подпирам надеждно с подпирачка от Голф 2

А за задният капак така ми е по-добре - често пренасям я от Спиди, я от Еконт стърчащи пратки и като ги затисне капака мняма мърдане , за падане да говорим
          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

При италианеца - 5 лв. бройката за преден. Вадиш от сандъка, пробваш и си зимаш който те кефи най-много.
            Само че иди с колата или с единия амортисьор в ръка, че, както често се оказва при наште коли, има сума ти модели на един и същ детайл В тоя случай захващането в краищата е поне два модела (представлява някъв вид шарнирно съединение и големината на дупката + едни скобки са най-разни).
            Аз съм с един втора ръка вече година и е ОК.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

От 3 години съм с втора ръка (5лв от италианеца) на капака и още държи. Тези на капака трябва да можеш да ги събираш, но трудничко (естествено не знам колко си як ). За тези на багажника не знам.

Comment

При Италянеца нъцки - имат, ама чат-пат.
                Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                  А за багажника- като го отворя с копчето в жабката не се повдига сам -мисля си , че трябва да се отваря поне20 -30 см.
                  тук си в грешка колега
                  идеята на копчето в жабката е само да отключва, а не да повдига капака на багажника
                  За копчето- да съгласен съм , а амортисьорите . Но както и да е ,благодаря за мненията. Ще решавам кой вариянт да избера. За ремонт - явно не се ремонтират. То и няма смисъл май при положение ,че работещ втора употреба е 5 лв.
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

За копчето- да съгласен съм , а амортисьорите . Но както и да е ,благодаря за мненията. Ще решавам кой вариянт да избера. За ремонт - явно не се ремонтират. То и няма смисъл май при положение ,че работещ втора употреба е 5 лв.
                    ролята на амортисьорите е да фиксират капаците(било то предния или задния) в дадено положение, а не да ги повдигат
                    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от yovi
                      Добре,бе,ако нови са по 25-30лв,за какво са ти стари?
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                        Е а де аз за кво им говоря миналата година купувах на бат Пух и са супер даже мисля да направя и мойта така с амортесьори
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                          Е а де аз за кво им говоря миналата година купувах на бат Пух и са супер даже мисля да направя и мойта така с амортесьори
                          нови си е добре
                          стига да имат
                          щото за некои модели евро07 не внасят Хамортисьори
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Мерси .Предният капак 2 пъти ми пада на главата. Че и боли после.
                            Подпирачката е по надежна.
                            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
                            X